08. Januar 2016 · Kommentare deaktiviert für Tausende von syrischen Flüchtlingen an der Grenze zu Jordanien · Kategorien: Jordanien, Syrien · Tags:

Quelle: NOS

Jordanië heeft toegegeven dat er meer dan 12.000 vluchtelingen bij de grens met Syrië verblijven en daar al weken en soms maanden wachten om het land binnen te mogen.

Vorige maand riep de UNHCR Jordanië nog op iets aan het probleem te doen. De VN-vluchtelingenorganisatie had de Jordaanse regering al gevraagd met spoed iets aan de situatie te doen. Tot vandaag ontkende het land echter dat er zo veel vluchtelingen in de wacht staan.

De vluchtelingen verblijven achter de grens in een onherbergzaam stuk woestijngebied. Hun leefomstandigheden zijn slecht en verergeren met de dag. Volgens een woordvoerder van de Jordaanse regering komen er ook nog dagelijks nieuwe vluchtelingen bij.

Elke dag worden er vijftig tot honderd vluchtelingen de grens overgelaten. Daarbij krijgen vrouwen, kinderen, zieken en ouderen voorrang. Veel meer mensen in één keer toelaten, is volgens de Jordaanse autoriteiten uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk.

In Jordanië verblijven al 1,4 miljoen Syrische vluchtelingen. Het land is sinds jaar en dag een van de favoriete toevluchtsoorden voor vluchtelingen uit de regio. Zo nam het land tienduizenden Palestijnen op en is het ook een veilige haven voor vluchtelingen uit Sudan.

Ähnliche Beiträge

Kommentare geschlossen.