30. März 2016 · Kommentare deaktiviert für Libyen, Italien: 1.569 Boat-people aus 11 Booten gerettet · Kategorien: Italien, Libyen · Tags:

Quelle: Giornale del popolo

Oltre 1500 migranti soccorsi

Solamente oggi sono state tratte in salvo nel Canale di Sicilia, in prossimità delle coste libiche, 1569 persone che si trovavano a bordo di diversi gommoni. In totale sono stati condotti 12 interventi.

Non si ferma il flusso di migranti dal nord Africa: nella sola giornata di oggi i mezzi schierati nel canale di Sicilia sono intervenuti per salvare oltre 1500 persone che erano a bordo di gommoni alla deriva tra le 20 e le 30 miglia a nord della Libia.

Complessivamente la centrale operativa della Guardia Costiera ha coordinato 11 interventi di soccorso, per un totale di 1569 migranti.

La nave Diciotti della Guardia Costiera ha soccorso 4 gommoni e un barcone, portando in salvo 774 migranti, tra cui 125 donne e 5 bambini.

Sei invece i gommoni soccorsi dalle navi Borsini, Grecale e Aliseo della Marina Militare. La prima ha tratto in salvo 119 migranti, tutti uomini, che erano a bordo di un gommone; la seconda ha soccorso 4 gommoni per un totale di 447 persone (tra cui 95 donne e 5 minori) mentre l’ultima ha recuperato 124 migranti (3 donne e 21 minori) a bordo di un altro gommone.

Infine, la Frankfurt, inserita nel dispositivo Eunavformed, ha tratto in salvo da un gommone 105 migranti, tra cui 51 donne e 2 minori.

(Ats)

:::::

siehe auch: De Morgen

Italianen redden meer dan 1.500 vluchtelingen op zee

Tijdens elf operaties zijn vandaag 1.569 vluchtelingen en migranten gered in het Kanaal van Sicilië, de zeestraat die Italië van de Libische kust scheidt. Dat maakte de Italiaanse kustwacht bekend. Het gaat om dubbel zoveel mensen die gered werden in vergelijking met de twee vorige dagen.

De Italiaanse kustwacht zei in een verklaring elf afzonderlijke operaties ten zuiden van Sicilië te hebben gecoördineerd waarbij 1.569 vluchtelingen en migranten gered werden. Dat gebeurde met behulp van Italiaanse en Duitse marineschepen. Zondag zijn 730 mensen gered, maandag 752.

De meeste opvarenden van de kleine vaartuigen waren afkomstig uit Afrikaanse landen. Volgens Italië waren de vluchtelingen vertrokken vanuit Libië.

De Italiaanse autoriteiten zeggen te kunnen merken dat nu het weer in het voorjaar verbetert, het aantal vluchtelingen dat de oversteek probeert te maken, snel toeneemt.
Balkanroute

Na maatregelen om de grenzen te sluiten langs de zogenaamde Balkanroute van Griekenland naar Duitsland, bestaat ongerustheid dat vluchtelingen en migranten nu via de Italiaanse kust naar Europa zullen trachten te raken. Woordvoerster Natasha Bertaud van de Europese Commissie zei dat de Europese autoriteiten de instroom van Libië naar Italië in de gaten houden, maar nog geen aanwijzingen hebben gezien van een „beduidende toename langs deze route“.

Volgens de Internationale Organisatie voor Migratie kwamen bijna 150.000 mensen aan op Grieks grondgebied sinds 1 januari, wat tien keer meer is dan op Italiaans grondgebied. In de week van 14-21 maart echter, was de instroom in beide landen gelijk: net geen 5.000.

Ähnliche Beiträge

Kommentare geschlossen.